سدیم لوریل سولفات یا اس ال اس ، یک سورفکتانت است که عملکردهای مختلفی دارد که بیشترین کاربرد آن به عنوان یک عامل پاک کننده در مراقبت از پوست و مو می باشد. در ادامه این مطلب از سری مطالب وبلاگ اکسیر شیمی،  با ما همراه باشید تا در رابطه با این ماده تمیز کننده بیشتر بدانیم.

سدیم لوریل سولفات یا اس ال اس(SLS) چیست؟

اس ال اس یک عامل شیمیایی است که به دلیل توانایی ذاتی آن در تمیز کردن، معمولا در محصولات تمیزکننده استفاده می ‌شود. این ماده شیمیایی دارای خاصیت امولسیفایر و عامل کف کننده است که عموما در محصولات آرایشی و بهداشتی همراه با پاک کننده های صنعتی استفاده می شود. سدیم لوریل سولفات در محصولات مختلفی که هر روز در خانه استفاده می شود، کاربرد دارد. در ادامه به برسی مزایا و کاربرد های این ماده شیمیایی می پردازیم و همچنین در انتها شما را برای خرید سدیم لوریل سولفات راهنمایی خواهیم کرد

مزایای سدیم لوریل سولفات

معمولا همه ما به صابون، شامپو و خمیردندانی که حباب و کف می‌ زند عادت داریم. اگر محصولات شوینده کف نکند، مردم بیش از یک بار از آن استفاده نخواهند کرد، یا محصول را با استفاده بیش از حد هدر خواهند داد. با اینکه صابون های بدون کف نیز می توانند به همان اندازه موثر باشند. بنابراین تولید کنندگان به استفاده از SLS و مواد شیمیایی مشابه آن ادامه می دهند، زیرا این چیزی است که مردم خواهان آن هستند و سبب ایجاد کف در محصولات شوینده می شود.

کاربردهای SLS چیست؟

  • اس ال اس به عنوان عامل کف ‌کننده می ‌تواند به پاکسازی بهتر و کامل ‌تر محصول با کف کردن و ایجاد فوم کمک کند. سدیم لوریل سولفات در انواع پودری شبیه کریستال و رشته ای تولید می شود که بیشتر در صابون ها، پاک کننده ها، شوینده های بدن، پاک کننده های آرایش، خمیر دندان و شامپوها مورد استفاده قرار می گیرد.
  • این سورفکتانت برای از بین بردن لکه ها و بقایای روغن بسیار پرکاربرد است و می تواند در غلظت های بالا در محصولات صنعتی مانند روغن گیر موتور، کف شوی و صابون های کارواش نیز استفاده شود.

سدیم لوریل سولفات، به عنوان امولسیفایر (emulsifier) یا غلیظ کننده در مواد غذایی نیز استفاده می شود. افزودنی غذایی SLS به ساخت مارشمالو و محصولات تخم مرغ خشک کمک می کند و در هنگام تهیه به این محصولات قوام سبک و پفکی می دهد.

 

مزایای سدیم لوریل سولفات

عوارض SLS

مشکل SLS این است که یک سورفکتانت بسیار قوی است. این نه تنها کثیفی را از بین می برد، بلکه روی پوست نیز ممکن است تاثیر گذار باشد. SLS پوست را خشک می کند و به پوست آسیب می رساند که می تواند منجر به پوسته پوسته شدن آن شود. به عنوان مثال، برخی افراد پوست سر بسیار خشک دارند و به همین دلیل از خارش پوست سر رنج می برند. به این افراد توصیه می شود تا از شامپو هایی استفاده کنند که حاوی سورفکتانت های آنیونی ای نظیر SLS نباشد.

از آنجایی که SLS یک سورفکتانت قوی است، خمیردندان حاوی این ماده می تواند باعث ایجاد زخم در دهان شود. همچنین نشانه هایی وجود دارد که SLS مسئول ایجاد زخم های دهانی است زیرا مخاط دهان را تحریک می کند. بنابراین اگر این مشکلات را دارید و یا سابقه آلرژیک های دهانی را دارید می توانید از خمیردندان های فاقد این ماده استفاده کنید.

تفاوت سدیم لوریل سولفات با سدیم لوریل اتر سولفات در چیست؟

هر دوی این مواد تقریبا خواص یکسانی دارند اما SLES یا همان تگزاپون خواص تحریک کنندگی کمتری برای پوست ایجاد می کند و از نظر عملکرد می تواند برای پوست های تحرک پذیر تا حدودی بهتر باشد. با این حال از نظر قیمتی SLES  گران تر از SLS به حساب می آید.

نتیجه گیری:

با توجه به مطالب بالا، پس سدیم لوریل سولفات یک ماده ضدعفونی کننده است که SLS نام اختصاری آن می باشد. سدیم لوریل سولفات در دو نوع پودری و رشته ای تولید می شود. اس ال اس ها جز سورفکتانت ها بوده و بنابراین کشش سطحی بین مواد را کاهش می دهد، به همین علت از آن به عنوان پاک کننده و کف کننده استفاده می شود.

لازم به ذکر است شما می توانید برای خرید سدیم لوریل سولفات به وب سایت اکسیر شیمی که در زمینه امر واردات و توزیع مواد اولیه صنایع داروئی ، آرایشی ، بهداشتی و غذایی فعالیت می کنند، مراجعه کنید.