سیلیکا یکی از مهم ترین مواد موجود در بدن است. که می تواند به به تقویت استخوان ها و درمان استئو آرتریت (آرتروز) کمک کند. سیلیس آنتی بادی ها و آنتی ژن هایی را ایجاد می کند که برای حفظ یک سیستم ایمنی سالم ضروری هستند. در این مطلب در نظر داریم در رابطه با موضوع سیلیکا و انواع کاربرد آن در خدمت شما کاربران وب سایت اکسیر شیمی باشیم.

سیلیکا چیست؟

سیلیکا، با نام علمی سیلیس و در مکلمل های غذایی با نام سیلیکون یا سیلیکا شناخته می شود. هنگامی که ۲ عنصر سیلیکون و اکسیژن با هم ترکیب می شوند، سیلیس SiO2 را تشکیل می دهند. سیلیس یکی از عناصر جزئی در بدن محسوب می شود. سیلیس داری فرمول شیمیایی SiO2 می باشد که از معدن سیلیس استخراج شده و جز کانی هایی است که در موارد متعددی از جمله صنعت آب، کاربرد زیادی دارد.

به گفته پژوهشگران فرم محلول در آب سیلیکا برای سلامتی بسیار مفید است. این نوع از سیلیس در گیاهان خاصی از جمله گیاه دم اسب یافت می شود و به طور سنتی برای درمان زخم ها، تقویت بافت همبند و تقویت کلیه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

همانطور که در بالا اشاره شد، سیلیس یکی از عناصر جزئی در بدن است. بدن هر فرد حاوی تقریبا ۷ گرم سیلیس است. این ماده در قسمت های مختلف بدن مانند: استخوان، پوست، مو، دندان و … وجود دارد. شما می توانید سیلیس از طریق مکمل های غذایی به شکل قرص، پودر و شربت به دست بیاورید. هم چنین این ماده در مواد غذایی نیز یافت می شود. مانند:

  • خیار
  • بادام
  • سیب
  • اسفناج
  • گیلاس
  • لوبیا سبز
  • بادام زمینی
  • فلفل دلمه ای
  • غلات سبوس دار و …

Silica in food

سیلیکا، برای جذب در بدن نیازمند یک سری مراحل شیمیایی پیچیده در معده است. پس بهتر از از نوع مکمل های آن نیز استفاده شود. این مکمل ها از عصاره ترب کوهی به وجود می آیند.

کاربرد و مزایا در بدن:

سیلیکا در پوست

کلاژن یک پروتئین اساسی برای پوست است که بعد از ۲۵ سالگی دز آن در بدن کاهش می یابد. شما باید کمبود این مکمل را از طریق مکمل های سیلیکا جبران کنید. کلاژن در پایداری بافت همبند و ایجاد خاصیت ارتجاعی پوست نقش مهمی را ایفا می کند. تاثیر مکمل های سیلیکا بعد از ۳ ماه در پوست مشخص می شود. از فواید سیکیلا برای پوست شامل : روشن شدن پوست، هیدراته کردن آن، بسته شدن منافذ و کاهش چین و چروک اشاره کرد.

تقویت مو

سیلیس یک ماده ضروری برای پوست سر است. این عنصر موجب تقویت رگ های خونی می شود و باعث بهبود گردش خون در پوشت سر و افزایش رشد مو ها می شود.  سیلیکا ماده ای ارزشمند برای تولید کراتین و فولیکول مو می شود. با افزایش سن این ماده معدنی در بدن کاهش می یابد. شما باید خوردن مکمل های آن را در برنامه غذایی خود داشته باشید تا موها و فولیکول های آسیب دیده ترمیم شود.

تقویت عروق

سیلیکا، یک ماده با ارزش برای قلب است که در ساختار رگ ها و شریان ها نقش دارند که باعث تعادل میزان اکسیداسیون چربی و افزایش ضخامت آئورت می شود. کاهش دهنده فلزات در بدن. بار الکتریکی سیلیس باعث می شود که به ذرات فلزات سنگین تجمع یافته در بافت ها متصل شود و آن ها را از بین ببرد. آلومینیوم که فراوانترین فلز در پوسته ی زمین است ممکن است در بعضی از بافت های نرم بدن مانند مغز تجمع پیدا کند، که باعث افت شناختی می شود. سیلیس میل به اتصال به آلومینیوم داشته و مانع از جذب آن در دستگاه گوارش می شوند.

استخوان

سیلیکا به مقدار زیادی در استخوان و بافت های بدن یافت می شوند. این عنصر به عنوان یک ماده با ارزش برای تشکیل، تقویت و نگهداری استخوان ها می باشد. سیلیکا موجب کاهش شکنندگی استخوان ها، پشتیبانی از سلول های استخوانی، تقویت استخوان ها و … می شود.

دوز مورد نیاز سیلیکا در بدن:

  1. هیچ توصیه ای برای دریافت سیلیس در رژیم غذایی روزانه RDA توصیه نشده است.
  2. محققان تخمین زده اند که بیشتر بزرگسالان که رژیم غذایی سالم دارند، بین ۱۴-۶۲ میکروگرم در روز مصرف کنند.
  3. اگر مکمل دریافت می کنید ، ۱۸۰تا ۳۶۰ میلی گرم در روز دوز مناسبی برای مصرف است.

منع مصرف سیلیکا شامل افراد زیر می باشد:

کودکان: زیرا گیاه دم اسب حاوی مقادیر کمی نیکوتین است.

بانوان باردار: زیرا ایمنی این ترکیب در دوران بارداری به اثبات نرسیده است.

بیماران کلیوی: در این دسته از بیماران ممکن است خطر تجمع سیلیکا در گردش خون وجود داشته باشد.

عوارض جانبی سیلیکا:

منبع بخش بزرگی از سیلیکای به کار رفته در تولید مکمل های دارویی، گیاه دم اسب محسوب می شود. فرد مصف کننده در صورت مصرف بیش از اندازه گیاه دم اسب، ممکن است عوارض جانبی زیر را به دنبال داشته باشد:

  • ناراحتی های گوارشی
  • هایپوگلایسمی در افراد مبتلا به دیابت
  • واکنش های آلرژیک مانند راش و یا تورم صورت

عوارض سیلیکا

سخن پایانی:

در این مقاله از وبلاگ اکسیر شیمی تلاش کردیم به بررسی جامع و مفید این سوال که سیلیکا (سیلیس) چیست و چه کاربردی در بدن دارد؟ بپردازیم. همانطور که بیان شد سیلیکا، با نام علمی سیلیس و در مکلمل های غذایی با نام سیلیکون یا سیلیکا شناخته می شود. این ماده در قسمت های مختلف بدن مانند: استخوان، پوست، مو، دندان و … وجود دارد. سیلیس در حفظ تعادل سایر مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم که در تعادل هورمون ها تاثیر بسزایی می گذارد نیز نقش دارد. لازم به ذکر است شما می توانید برای خرید سیلیکا به وب سایت اکسیر شیمی  ، که در زمینه امر واردات و توزیع مواد اولیه صنایع داروئی ، آرایشی ، بهداشتی و غذایی فعالیت می کنند، مراجعه کنید.